Περίπατοι – επισκέψεις – διαδρομές

Φαγητό – Διασκέδαση
Κατά τη διαμονή σας στον ξενώνα μας «ο Μίτος της Αριάδνης» μπορείτε να φάτε στα 100μ. στην παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού μας παραπλεύρως της οποίας λειτουργεί και καφετέρια - bar και σε άλλες επίσης όμορφες και ζεστές γωνιές του Δήμου Φενεού, ο οποίος αποτελείται από 10 πανέμορφα χωριά, σε απόσταση 2 – 8 χιλ. το καθένα από την Αρχαία Φενεό (Γκούρα – έδρα του Δήμου –, Μεσινό, Μωσιά, Στενό, Φενεός, Πανόραμα, Μάτι, Άνω και Κάτω Ταρσός), που επίσης διαθέτουν ταβέρνες, ουζερί, καφενεία και μίνι μάρκετ.
Διαδρομές
Η επίσκεψη στη «Λίμνη Δόξα» η οποία απέχει 500μ. περίπου από τους ξενώνες μας, θα σας μείνει αξέχαστη. Θα σας πάρει περίπου μία ώρα να την περπατήσετε γύρω-γύρω. Μια υπέροχη διαδρομή μέσα στα πεύκα και τα έλατα, ενώ θα ξεδιψάσετε στις πηγές του Αρσένη και της Κέρκινας. Για τους τολμηρότερους υπάρχει και δασικός χωμάτινος δρόμος μέσα στο βουνό που πάει προς Ζαρούχλα.
Αξιοθέατα περιοχής
Μπορείτε να επισκεφθείτε το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου – σταυροπηγιακό – με μοναδικές εικονογραφήσεις καθώς και ένα εξαιρετικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του 17ου αιώνα, αλλά και με κρυφό Σχολειό που μαρτυρεί την παλαιότητα του. Από τους εξώστες του η υπέροχη θέα θα σας αποθεώσει, προσφέροντας οπτικές αισθήσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες. Ζωγραφικοί πίνακες, που εναλλάσσουν όλες τις αποχρώσεις του πράσινου και καφέ-κίτρινου, στα απέραντα δάση που απλώνονται μπροστά σας.
Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Φενεό και το Λαογραφικό Μουσείο της κας Πετρούλια – Μητροπούλου Βασιλικής στην Φενεό (Συβίστα).
Η πλατεία του χωριού μας προσφέρεται για ηρεμία, χαλάρωση και δροσιά κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο.
Κοντινές Διαδρομές - Γειτονικοί προορισμοί
Η Παναγία των Βράχων στον Ταρσό κτισμένη μέσα στο βράχο, το οροπέδιο της Ζήρειας και η Λίμνη της Σκαφιδιάς, είναι εκδρομές σύντομες και ξεκούραστες με αυτοκίνητα εκτός ασφάλτου.
Ένας περίπατος στο χωριό «Παγκράτιο» μετά την Λυκούργια έχει ενδιαφέρον. Εκεί βρίσκεται το «Κλήμα του Παυσανία», το οποίο χρονολογείται πλέον των 2000 ετών και έχει κηρυχθεί μνημείο της φύσης.

Μια ώρα περίπου επίσης απέχει και το «Σπήλαιο των Λιμνών».
Μοναδικής ομορφιάς σπήλαιο με 13 κλιμακωτές λίμνες με σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Τέλος, σε όσους αρέσει μόνο η ησυχία και το περπάτημα, υπάρχουν όμορφες διαδρομές, που θα σας υποδείξουμε, γύρω από την λίμνη στα ορεινά μονοπάτια του δάσους, που θα σας γοητεύσουν ή στο παρκάκι του Αγίου Νεκταρίου, πάνω από τον ξενώνα μας, με την μοναδική θέα για ταξίδια της φαντασίας.
 
Κατασκευή ιστοσελίδας: Masmedia | Powered by: Friktoria.com